Boswellia, drvo sa arapskih prostora, s kojeg dobivamo posebnu, mirisnu i ljekovitu smolu – Tamjan

Tamjan je mirisna smola koja se dobiva iz drveta Boswellia, koje raste na arapskim prostorima. Već stoljećima se koristi u različitim tradicionalnim kulturama zbog svojih ljekovitih svojstava. Nedavno su istraživanja potvrdila njegove blagotvorne učinke na zdravlje, posebno kada se koristi u obliku masti za masažu. U ovom članku istražujemo neke od ključnih koristi tamjana u obliku masti za masažu.

 

Tamjan – Mirisna Smola s Ljekovitim Učincima za Masažu

 

Tamjan ima sljedeće učinke:

  1. pomaže kod upale zglobova i upale mišića
  2. pomaže kod uganuća i istegnuća
  3. djeluje protuupalno i protiv bolova
  4. djeluje kod napetosti u vratu i ramenima možemo ga koristi kod rastresene psihe, stres, panike i nesanice.

 

 

  • Tamjanova smola ima snažna protuupalna svojstva koja mogu pomoći u ublažavanju upale zglobova i mišića. Kada se koristi u obliku masti za masažu, tamjan može prodrijeti duboko u tkiva i umanjiti oticanje, bol i nelagodu uzrokovanu upalom. Redovita masaža tamjanom može pomoći u olakšavanju simptoma artritisa, tendinitisa i drugih upalnih stanja.
  • Pomaže kod uganuća i istegnuća: Tamjanova mast za masažu također se pokazala učinkovitom u tretiranju uganuća i istegnuća. Njegovi ljekoviti sastojci potiču brže zacjeljivanje ozlijeđenih ligamenata i mišića te ublažavaju bol i oticanje. Masaža tamjanom može pružiti olakšanje i potaknuti brži oporavak.
  • Djeluje protuupalno i protiv bolova: Tamjan ima izražena protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale i bolova u tijelu. Njegova primjena kao masti za masažu omogućuje ciljano djelovanje na bolna područja, poput vrata, ramena ili leđa. Redovita masaža tamjanom može smanjiti kronične bolove, napetost mišića i druge nelagode.
  • Djeluje kod napetosti u vratu i ramenima, kod rastresene psihe, stres, panike i nesanice: Tamjan ima opuštajući učinak na mišiće i umirujući učinak na um. Stoga, masaža tamjanom može biti izvrsna opcija za oslobađanje napetosti u vratu i ramenima, smanjenje stresa i opuštanje uma. Miris tamjana također može imati blagotvoran učinak na emocionalno stanje i pomoći u opuštanju rastresenog uma.

Zaključak: Tamjan je izuzetno vrijedna smola s ljekovitim svojstvima koje se mogu iskoristiti u obliku masti za masažu. Njegova protuupalna, analgetska i umirujuća svojstva čine ga izvrsnim izborom za ublažavanje upale, bolova i napetosti u tijelu. Uz to, miris tamjana dodatno pridonosi opuštanju uma i emocionalnom blagostanju. Stoga, ako tražite prirodnu opciju za masažu s ljekovitim učincima, tamjanova mast za masažu može biti idealan izbor za vas.

 

“ Nek’ miris tamjana nosi naše molitve do visina,

dok njegova smola liječi naša tijela i duše.” 

– Nepoznati autor

Istražite proizvode Glory Day od Tamjana

Join the Discussion

Your email address will not be published.

Kartica kupnje0
Nemate proizvoda u košarici
Nastavi kupovati
0